Cd 2: Percussion Dance 1 - 2de druk van deze Cd (april 2013)

Deze Cd is gemaakt toen ik nog in de Coquilhatstraat in A'pen woonde. M'n drumgerief stond daar in de kelder en alle opnames zijn ofwel in die kelder, ofwel in de living gemaakt ! Het bloed kruipt waar het niet gaan kan !

Deze eerste prille opnames zijn gemaakt met een geleende AKG C1000 (als overhead) en een Shure SM 58 (als BD-Micro). Het geheel is deels opgenomen met een Roland Digitale 4track recorder die geleend was van Geert Dom, een collegamuzikant v/d Dog-Doctor. De rest is opgenomen met Cubase 1.0 op mijn toenmalige 486 Dx2 PC ! Ik denk dat ik het geheel daar ook mee heb afgemixt maar het kan ook met Calk-Walk Pro 8 geweest zijn.
Het meest vervelende was dat die PC telkens tegen zijn grens aan 't werken was en de helft van de tijd plotseling crashte. Op den duur leer je er mee leven en werken, maar ik heb er menig keer op aan 't vloeken geweest !
Desalniettemin, het resultaat mag er zeker zijn, wetende dat dit ondertussen ontzettend Vintage is.

Oorspronkelijk was het de bedoeling gewoon mijn ding te doen en mijn fantasie los te laten. Alles is quasi pure improvisatie. De improvisa's 1 en 2 zijn in 1 take ingespeeld omdat inpunchen toen praktisch niet haalbaar was. Ik was ook Componist, Arrangeur, Technieker en Muzikant tegelijkertijd !
Die improvisa's zijn ontstaan uit de losse pols, puur vanuit improvisatie en elke keer opnieuw laag op laag op laag geïmproviseerd. Fantastisch om het nog es terug te horen !

Van elk nummer is een 2 min. durend fragment te beluisteren en zoals steeds moet je daarvoor enkel het nummer aanklikken. Indien je een nummer helemaal wenst te bekomen, stuur dan ff een seintje met de vermelding welk nummer je precies wilt hebben. Verdere info wordt je dan in een e-mail meegedeeld.
Ik heb geopteerd om de kwaliteit van het geluid hoog te houden. Daardoor kan het eventjes duren voor het fragment te horen is ! Alvast bedankt voor je geduld !

1. Perbrusion
2. Stimulation
3. Improvisa 1
4. Improvisa 2
5. Seven/Four Samba
6. Djembé Five
7. Stimulation With Didge

Terug naar Discography