Foto BV Website

| HOME | BIO | PICS | VIDEOS | DISCOGRAPHY | PRIVATE |

bartvanwynsberghedrumsdjembéreikimasterindigochildlightworkerbartvanwynsberghedrumsdjembéreikimasterindigochildlightworkerbartvanwynsberghedrumsdjembéreikimasterindigochildlightworkerbartvanwynsberghe
bartvanwynsberghedrumsdjembéreikimasterindigochildlightworkerbartvanwynsberghedrumsdjembéreikimasterindigochildlightworkerbartvanwynsberghedrumsdjembéreikimasterindigochildlightworker

Bio

1). Muzikaal verhaal
2). Muzikale ervaring
3). Muzikale Curriculum Vitae

Onder het motto " Je Moet Niet Groot Zijn Om Groot Te Zijn " gaat deze gevoelige Creatieve Ziele en positivist al improviseren door het leven. Daarbij surft hij op z'n intuïtie en dito vermogens in combinatie met een dosis gezond verstand, logisch redeneren en Spiritualiteit !

In de 1ste plaats Drummer en dan het liefst als Colorist maar ook als Trommelaar, Timbalero, Percussionist en Djembéspeler ! Tevens evenzeer Lesgever (Drums & Djembé), Drum-stemmer, Instrumenten-ontwerper en bouwer (Clarillons/Bell Tree/Shakers), Studiotechnieker, Componist, Producer, Arrangeur en als technieker voor het mixen en masteren van audio/muziek.

Drummer in Jazz, Folk, Crossover, Funk, Latin, Blues, Pop en Rockmuziek. Kortom zowat alle stijlen behalve alle Metalmuziekstijlen.

Bart is in staat om alles wat hij met stokken kan spelen ook met brushes te spelen. Daardoor behoort hij tot die groep drummers die ook op een laag volume stevig kunnen spelen. Tevens hanteert hij ook de Hot-Rods of Spaghetti sticks om een volume tussenin te creëren.

Djembéspeler: 1. Afrikaans : Kokou, Jankadi, Kake Lambee, Liberte, Kassa, Roos, Kebendo en . . .
                          2. Popmuziek: Bart beperkt zich niet alleen tot de Klassieke Afrikaanse ritmes op zijn Djembé.
Aangezien improvisatie zijn stokpaardje is transformeert hij zowat alle drumgrooves op z'n Djembé zoals bvb. Go-Go Beat, Rock-beats, Funky Grooves en eigen gemaakte ritmes/grooves.
Dit was oa te horen bij Threeway Attraction (ondertussen heel wat jaren geleden) in hun Popmuziek en bij de Cluricauns op o.a. de Turnhouste Feesten 2006 (voorprogramma The Dubliners) en hun Cd "Borrowed & Blue" in hun Folkmuziek.

Daarbij zijn vreemde maatsoorten als 5/8, 7/8 en 9/8 hem allesbehalve vreemd en dit zowel op de drumkit zoals bij Gadelica als op z'n Djembés/Timbales !  Ook vreemde formatie's als Zang/Gitaar en Drums, Didgeridoo en Drums/Djembé, Berimboa en Darboeka, Gitaar en Djembé, Bass en Djembé/Kleine Percussie waarbij Bart telkens het 2de instrument speelt ziet hij als een uitdaging en zijn hem op het lijf geschreven.

Het liefste wendt hij zijn eigenwijsheid/intuïtie/colorist zijn aan om andere dan de normale/evidente grooves te spelen op muziek. O.a. zijn 3-jarige ervaring als Timbalero wendt hij daarvoor aan. Zo speelt hij 3/2 clavés Funkgrooves op ballades (Leave Me - Cd Borrowed & Blue" Cluricauns 2007) ed.

Van "Billy Hart" (Afro-Amerikaanse Drummer van oa. Miles Davis) kreeg hij ooit de erkenning/het compliment nooit eerder gespeelde dingen op een geheel nieuwe manier te spelen. Jaren van frustratie volgden omdat Bart zoekende was naar hoe hij toen gespeeld had ! Helaas is het contact met Billy Hart compleet verdwenen, doch het is een droom daar ooit terug toe te komen en dat mysterie dan meteen ook maar op te kunnen lossen !

Een nachtraafje die vaak tot in de vroege uurtjes hartstochtelijk gepassioneerd door muziek altijd wel met één of ander project bezig is. Meestal thuis op z'n PC in zijn living ; alwaar zijn Homestudio is gelokaliseerd.
Indien de verplichtingen des levens hem daarvan weerhouden is hij daar, naar alle waarschijnlijk, allesbehalve gelukkig mee ! Het zit er dik in dat hij je binnen de kortste keren ontglipt zodat hij zich terug in zijn passie's kan storten en aldus weer een gelukkig mens wordt.

Vanwege z'n hoog-gevoelig-heid, aanleg tot hoog-begaafdheid en als Indigo-Kind is het leven op deze Aardse planeet van Vreugde niet altijd even evident voor deze man. Bart leeft puur op Passie en die passie kan van om't even welke vorm zijn (vrouwen/muziek/opnames/componeren/afmixen/theater). Ook heeft hij het nodig te mogen functioneren op zijn eigen tempo en de dingen te doen op zijn, meestal unieke, manier. Niet iedereen heeft het daar makkelijk mee en voor menig mens is dit eerder nogal confronterend.

Voor de ingewijden onder ons is hij een nummer 33 in de numerologie, een 7 in de Feng-Shui, een Vuurpaard in de Chinese Horoscoop en geboren op een 22ste in Juli 1966 (meer info zie private).

 

Terug naar boven